Biografie

Ik ben Felmen Schinkel, geboren in 1992 en afgestudeerd aan de Katholieke Pabo Zwolle in 2014 en ben momenteel op zoek naar mijn plek in het onderwijs.

Wie ben ik als meester?
Binnen het onderwijs ben ik iemand die als doel stelt dat kinderen zich ontwikkelen en worden voorbereid op de toekomst. Daarbij denk ik dat digitale leermiddelen hiervoor moeten worden ingezet. Voor mij betekent dit niet dat digitale leermiddelen het doel zijn, maar het middel om het doel te bereiken.
Het digitale tijdperk waar we nu in leven is namelijk essentieel voor de vorming van kinderen. Dit is ook de reden dat ik het opzetten van de Steve Jobsschool een erg goede ontwikkeling vind. Op een dergelijke school wordt de nadruk gelegd op het leren met digitale middelen. Bovendien worden de kinderen op deze Steve Jobsscholen 21-century skills geleerd. Hiermee bereidt de school de kinderen voor op de vaardigheden die nodig zijn in de 21’ste eeuw.

De, in mijn ogen, urgentie van digitale leermiddelen in het onderwijs komt niet helemaal uit de lucht vallen. Door mijn interesse in Apple-computers en gadgets weet ik veel van deze apparaten en zie ik de meerwaarde van digitale leermiddelen in het onderwijs. Bovendien heb ik van deze interesse en hobby mijn bijbaan gemaakt; sinds 2011 ben ik namelijk werkzaam bij MacHelp in Kampen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.machelp.nl.

Wie ben ik als persoon?
Naast de meester in het onderwijs ben ik ook gevormd door enkele bijzondere ervaringen in mijn leven. Eén daarvan is de stage in Nepal. Tijdens de drie maanden stage in Nepal heb ik de andere kant van de medaille mogen zien en ervaren. Tijdens deze stage in het derde jaar van de pabo heb ik lesgegeven op de kostschool ‘Tarakunj English Boarding School’ in Pokhara. Deze stage en deze ervaring in een ander land met een totaal andere cultuur hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Hierover kunt u meer lezen op de Nepal-pagina.

Niet alleen Nepal, maar ook de reis naar Canada met mijn goede vriend Gerlo heeft mij geleerd om op mijn eigen benen te staan. De vijf weken die ik in Canada heb mogen vertoeven, was een goede stap in de ontwikkeling naar een zelfstandig individu. Vooral genieten van de natuur dat het land te bieden heeft en de gezellige mensen die er wonen, hebben van deze reis tot onuitwisbare ervaring gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *